fbpx

Блог

Как Да Научим Английски По-Бързо?

как да научим английски

Някога чудели ли сте се как да научим английски по-бързо? Сега аз ще ви разказа как аз съм научила и продължавам да уча английски? Ще ви дам съвети и различни методи за учене, с които се надявам да направя процеса по-лесен и бърз. Харесайте си няколко и се пробвайте.

Да искаш да научиш английски.

Каквото и да искате да научите, винаги трябва да сте много мотивирани и целеустремени, иначе нищо няма да стане. Моят съвет е да учите английски всеки ден по 2-3 часа. Така ще видите много по-бързи резултати, както и ще можете да затвърдите новите знания по-лесно. 

Фокусирайте се!

Трябва наистина да се фокусирате докато учите един език. Дори и цял ден да прекарате, учейки думи, това в крайна сметка няма значение, ако не сте концентрирани. Работата, която можете да свършите за час фокусирани, е много по-смислена и продуктивна. Трябва да оставите всякакви странични мисли, занимания или разсейващи предмети на страна и да се фокусирате единствено върху езика за времето, в което го учите. 

Моят съвет е да се откажете от така нареченото “Multitasking”, защото то повече пречи, отколкото помага. Така не можете да се фокусирате върху нито едно от нещата, които правите. Пълен фокус ще ви отнеме по-малко време и ще ви донесе по-големи резултати. 

Четене на книга

Четенето на книги е също една много разпространена стратегия. Така не само се учат много нови думи, но и можете да видите как се използва думата и как е подредено изречението. Естествено тук не е необходимо непременно да четете книги, списанията биха свършили същата работа. Друго нещо, което препоръчвам са филмите със субтитри, винаги има нови думи за научаване.  

За да научите първите 100 думи, използвайте граматика или интернет уроци.

Най-важното е, когато придобиете някакво начално ниво да започнете да говорите. Научете първите си думи от някакви учебници, граматика или онлайн уроци и после започвайте да се опитвате да говорите. Поставете се в ситуации, в които да говорите на английски и не спирайте да се упражнявате. Изобщо не се притеснявайте ако объркате нещо, това е част от процеса. 

Бъдете търпеливи!

Все пак бъдете търпеливи. Не можете да очаквате, че ще сте учили 2 месеца и ще разбирате всички англоговорящи. Особено различните диалекти могат да бъдат изключително непонятни за учащите. 

Питайте!

Когато не знаете някоя дума или не сте разбрали какво са ви питали, никога не се притеснявайте да питате събеседника. Никой не може да знае всичко! Особено в началото ще имате много непознати думи и единственият начин да ги научите е да питате и да ги проверите след това. 

Надявам се тези съвети да са отговорили на въпроса как да научим английски по-бързо, но все пак имайте предвид, че език не се учи за седмица. Дори на майчиния си език имаме непознати думи, така че не очаквайте да сте безгрешни. Все пак винаги си струва човек да научи нов език, особено английски. Вижте статията ни “Защо трябва да научим английски?”.

Търсене:
Последни постове:

Чудиш се кое ниво си?

А1, А2, B1, B2, C1… Направи тест за определяне на нивото!