Началото

Преди няколко години имах нужда някой да ми покаже накъде да тръгна. Имах нужда от помощ. И тя дойде в точния момент. „Когато ученикът е готов, учителят се появява”.

Точно тогава изневиделица на пътя ми се изпречи един курс, който щеше да ме научи как да вдъхновявам хората да постигат целите си, да опознават себе си и да им помагам да вървят само напред. Мислех си: „Дали това е за мен? Да се запиша ли?”. Аз самата имах нужда точно от такъв човек.

Курсът беше доста скъпо удоволствие и се чудех дали това няма да е просто една от поредните ми прищевки, които ще стоят на полицата и ще събират прах. Но сега знам със сигурност, че това беше най-истинската инвестиция, която някога съм правила.
Аз съм лайф коуч (треньор по живота). Няма еквивалентна дума в българския, но ще обясня какво се крие зад нея. Или какво е моето амплоа.

Това е човек, минал, разбира се, специален курс на обучение, където се е научил как да помага на хората да намерят вътре в себе си отговорите на собствените си въпроси.
Този човек заедно с теб открива кое е липсващото звено в живота ти, какво ти пречи да си щастлив, мотивира те и ти дава сили да постигнеш целите си.

Сигурно си казваш – аз нямам нужда от такъв човек, аз си знам всичко, а и си имам много приятелки, които ще ме посъветват какво да правя.

Лайф коуч не е тук, за да те съветва. Той не ти дава отговори. Той те насочва как ти сам да стигнеш до тях. Той се съюзява с теб, вие ставате партньори и вървите заедно по пътя.

Докато учех как да правя това с хората, всеки от нас, учениците, имаше назначен по един такъв ментор, който всяка седмица говореше с нас и проверяваше какво ни вълнува, какво ни пречи, какво ни прави щастливи и вървим ли в правилната посока. След всяка сесия с моя ментор се чувствах вдъхновена, надъхана, мотивирана и щастлива. Знаех, че някой го е грижа за мен. Някой, който, за разлика от другите, беше безпристрастен и не ме съдеше. Някой, с когото можех да споделя най-съкровени неща, без за миг да се почувствам уязвима или да се страхувам да не бъда предадена. И си казах: „Боже, та това е точно за мен. И аз искам да помагам на хората по такъв прекрасен начин!”. Щеше да съм просто един катализатор, който да отприщи най-доброто в човека отсреща.

Когато получих дипломата си, имах чувството, че едва тогава започвам да живея, защото животът ми придобиваше смисъл, знаех за какво бях родена, за какво бях дошла на тази земя.

И ето ме сега тук, пред теб, готова за твоя зов за помощ.

 

Безплатна книга


"Интуицията - посланика на нашата душа"


"Вземи живота в собствените си ръце и го начертай с помощта на най-смелата си фантазия!"


Николая Кръстева

Запишете се за безплатна консултация!


*Николая ще се свърже с Вас при първа възможност.

Интуицията - посланика на нашата душа

безплатна e-книга от Николая Кръстева

 

Свали сега