fbpx

Блог

Защо да научим английски?

английски за начинаещи

Да знаете английски стана задължително в последните години. Независимо дали ви трябва по работа, за да говорите с приятели или за да разбирате чужди сериали, ученето на английски за начинаещи е ключово. Сега ще се опитам да ви покажа някои по-малко известни предимства на английския език (респективно да ви дам допълнителна мотивация да го научите :))

Английският има най-лесната азбука

Фактът, че английският език има една от най-лесните азбуки, не е много известен, но ако това не ви окуражава, не знам кое би могло. Естествено, че и тя си има своите трудности, но ако я сравняваме с китайската или арабската, мисля, че определено е по-лесна. С латинската азбука сме свикнали много повече и е много по-лесна за четене, отколкото с азиатските.  

Дава възможност да учим от интернет

Информацията, която човек може да получи в интернет, е безкрайна. Особено, когато човек търси на английски, възможностите нямат край. В сайтове като Уикипедия информацията на английски е много повече и затова винаги е по-удобно човек да не е изцяло зависим от българския. 

Успешна реализация в работата

Английският става все по-разпространен и това се отразява и на работата ни. Получавам много имейли от колеги на английски, както и все по-често работим с интернационални компании. Незнанието на английски може да се окаже сериозна пречка и да не ви повишат или наемат. Не мога да ви опиша колко ученици съм имала, които е трябвало спешно да научат английски по работа. Обаче както знаете, език не се учи за ден, така че започнете от сега. 

Гледане на канали на английски за начинаещи. 

Случвало ли ви се е някога много да искате да гледате някое спортно събитие или филм, който не можете да намерите никъде на български? Ето още една причина да научите английски, това никога не е проблем, когато знаете много чужди езици. Все ще се намери канал, където да го гледате, Знанието на чужд език ви дава свободата да гледате каквото желаете. 

Позволява ти да пътуваш 

Свободата да пътуваш е и една от от главните причини човек да учи английски. Всеки език, който човек научава, разширява неговите хоризонти. Английският е толкова разпространен, където и да отидете, винаги ще ви разберат. Да не говорим, че пътуването е винаги по-приятно, когато разбираш околните. 

Надявам се да съм ви мотивирала да започнете да учите английски и да сте осъзнали колко важен е този език. За допълнителна информация можете да гледате и видеото ми по темата за английски за начинаещи. А ако сте малко по-напреднали, но се притеснявате да говорите на английски, можете да прочетете другата ми статия, в която коментирам как да не блокирате докато говорите. 🙂

Търсене:
Последни постове:

Чудиш се кое ниво си?

А1, А2, B1, B2, C1… Направи тест за определяне на нивото!